Sortiment
Champagne
Rött vin
Vitt vin
Rosévin
Dessertvin
Cuvée Pinot Noir (60%) och Chardonnay (40%)
Färg: Ljus gul med lätt gyllene reflexer.
Näsa: Doften är kraftfull och elegant med nyanser av torkade frukter (mandel), vita frukter och färska druvor. Vinet ger intrycket att vara något bränt med en liten nyans av kirsch (körsbärsbrännvin).
Mun: Fyllig och vällustig och berikas av inslag av både honung och citron. Inslag av vanilj ger ett silkeslent intryck på en citrusliknande final.
Cuvée: Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Meunier minst 3 års lagring ger champagne en bra balans. Njut av fruktigheten samt dess brödighet. Små fina bubblor härlig flashig kulör. Brut Tradition passar som aperitif, eller också följa din dessert.
Cuvée: Domineras av Pinot Noir och Chardonnay vilket ger champagnen dess karaktär och finess. Inslag av citrus. Lagrad minst 5 år, avnjutes som aperitif eller med vitt kött. Otroligt läcker i kulör med små fina bubblor.
Cuvée av dom tre Champagne druvorna. Rosé champagne framställs genom att tillsätta rött vin (18%) egen Pinot Noir. Den lagras i 4 år och passar till aperitif och dessert med inslag av röda frukter och diskret fruktig arom. Otroligt elegant till att mingla med.
DRUVSORTER
43 % pinot meunier
42 % chardonnay
15 % pinot noir
ÖGA
En vacker gyllene färg, kristallreflektion och rikligt
med små fina bubblor.
NÄSA
Kraftfull och behaglig, första intryck på citrusfrukter:
apelsin och grapefrukt slutligen med doft av lätt
rostad hasselnöt. Balansen är idealisk mellan arom
från druvsorter (frukt) och arom av mognad i
flaskan (bakverk).
MUN
En härlig friskhet upphöjs direkt, med smak av
bakverk som Paris-Brest ger cuvée dess mjukhet
och balans och stilren frisk eftersmak, med inslag
av citrusfrukter.
PASSAR TILL
Serveras vid 8–10°C som aperitif
eller till rätter med fisk eller skaldjur.
Cuvée D’Åre (ekologiskt vin)
Domaine Saint BLAISE, Languedoc Rouge, VDP Cessenon, 2012 Cuvée (druvor)…
The vines are planted on terraces on steep hillsides overhanging the Orb river valley, between Cessenon and Murviel les Béziers ; the vineyard is situated side by side with the AOC Saint Chinian area . The soils are constituated by limestone pebbles included in a conglomeration of red sedimetary sandstone, with a high metal oxides content; the combination between the dry climate and the soil complexity give birth to very typical wines.
Puech Thomas (ekologiskt vin)
Château Saint BLAISE, Languedoc Rouge, AOC Coteaux du Languedoc , 2003 C…
The vines are planted on terraces on steep hillsides overhanging the Orb river valley, between Cessenon and Murviel les Béziers ; the vineyard is situated side by side with the AOC Saint Chinian area . The soils are constituated by limestone pebbles included in a conglomeration of red sedimetary sandstone , with a high metal oxides content; the combination between the dry climate and the soil complexity give birth to very typical wines.
La Crosse (ekologiskt vin)
Domaine Saint BLAISE, Languedoc Rouge, VDP Cessenon, 2011 Cuvée (druvor)…
The vines are planted on terraces on steep hillsides overhanging the Orb river valley, between Cessenon and Murviel les Béziers ; the vineyard is situated side by side with the AOC Saint Chinian area . The soils are constituated by limestone pebbles included in a conglomeration of red sedimetary sandstone , with a high metal oxides content; the combination between the dry climate and the soil complexity give birth to very typical wines.
Unique Variety : 100 % Viognier
Terroir: Clay-limestone., South and southwest facing hillsides, Yields 40 hL/ha
Vinification: Hand-picked harvest in the morning before the heat rises. Traditional vinification over lees. Strict temperature controls throughout fermentation. Matured over lees with stirring during three months after vatting. Bottled by us at the estate.
Blend: 40% Syrah, 40% Cabernet sauvignon, 20% Cinsault
Terroir: Chalky clay soils, South – South West exposure hillsides, Yields 45 hl/ha
Serving suggestions: As an apéritif and especially with Mediterranean and oriental cuisine, for example: summer barbecues, salads, tagine with prunes, paella, andalucian gazpacho, terrine of spring vegetables, beef carpaccio, scallop and herb terrine, stuffed vegetables, chicken in tarragon jelly, stewed peppers, salmon cakes, ratatouille and many other delicious dishes to match your culinary expertise!