Pressinformation Åre 31 januari 2007

HARLAUT – ETT VINHUS I ÅRE

”E Harlaut et fils vin och champagneimportör” är ett åreföretag och förmodligen världens enda vinhus med eget jibbtteam. Från familjen Harlauts släktgårdar i Frankrike har nu en champagne – Remi Harlaut-Paris champagnen – samt det ekologiska vinet Cuvée d’Åre funnit vägen till Åre. Dessa ädla drycker lagerförs och
säljs från egen cave i byn exklusivt för Åres restauranger och hotell. När familjen Harlaut flyttade till Åre 2000 möttes de av ett inspirerande klimat för entreprenörskap och vintersporter. Idag är familjen fast förankrad i

Åre och namnet Harlaut förknippas oftast med sönerna Oscars och Henriks framgångar i jibbackarna världen över (tacka träningen på hemmaplan i Åre för det). Sedan årsskiftet kan familjen Harlaut även erbjuda ett exklusivt urval av den franska släktens viner och champagne. Här är det familjen Harlauts äldste son Philip som aktivt deltagit i det praktiska arbetet på Remi & Evelyn Harlauts gård utanför Reims. Marknadsföring och försäljning står Erik och Anette Harlaut för.

”Alla våra barn har genom farfars försorg blivit döpta i champagnen”, berättar Erik och Anette Harlaut som nu ser fram emot att kunna erbjuda årebor och besökare i Åre sina goda drycker.

”Vi ser oss som ett perfekt komplement till alla de restauranger som serverar omsorgsfullt
lagad med med jämtländska specialiteter i grunden”, fortsätter entreprenörparet Harlaut.

VINFAKTA
Remi Harlaut-Paris champagnen kommer från släktgården utanför den lilla byn Saint-Thierry nära Reims i Champagne. I södra Languedoc, på gården Domaine St:Blaise, produceras ekologiskt framställdam smakrika viner där Cuvée d`Åre tillägnats Åre. Harlauts champagne och vin avnjutes enbart i Åre på utvalda restauranger och hotell.

Kontakt: Anette Harlaut tel, 0647-535 33 anette@harlaut.se

Nyhetsdatum: 2007-01-17
Välkommen till E. Harlaut

För att besöka denna sidan måste du vara över 25 år. Du kan bekräfta din ålder genom att klicka på knappen nedan.

Ja, jag är 25 år eller äldre. Ta mig vidare till sidan!